Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

2024-2025 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Duyurusu

.

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİ SINAV YÖNETMELİĞİNE GÖRE KAYIT YENİLEME HAFTASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;

  • Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın “2024-2025 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ” ile ilgili duyurusu için tıklayınız…

 

  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için tıklayınız…

 

  • Öğrenci, her yarıyıl akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.(hazırlık sınıfları ve 1. sınıflar dahil) 

 

        Akademik Takvim için tıklayınız…

2024-2025 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

03-07 Şubat 2025

Kayıt Yenileme

 

10-14 Şubat 2025

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

 

10 Şubat 2025

Derslerin Başlaması

 


 

  • Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. Öğrenciler kayıt yenileme işlemini şahsen veya noter tasdikli yetki belgesi verdikleri vekilleri aracılığı ile aşağıdaki kurallara uygun olarak yapabilirler.

 

       DERS KAYDI NASIL YAPILIR?

 

  • Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler ubys.comu.edu.tr adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip "Danışman Onayına Gönder" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir. 

 

  • ÇOMÜ Kayıt Yenileme ve Ders Seçim İşlemleri Yardım Videosu için tıklayınız…

 

  • 2022-2023 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız...

 

  • Ders kayıtları danışman tarafından onaylanmadıkça kesinleşmez. Danışman Onayından sonra Öğrenci Bilgi Sisteminden onaylanan derslerin eksik, hatalı, onaylanıp onaylanmadığının kayıt yenileme haftası bitmeden mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.

 

  • Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir. Ders seçme ekranında eski ders kodu görünmüyor ise Dekanlık öğrenci işleri ile iletişime geçiniz.)

 

  • Tabi olunan ders planına göre ders alınması gerekmektedir. Fakültemiz Bölümleri Öğretim Planları için tıklayınız…

 

        Parola ile ilgili öneri ve sorularınız için destek@comu.edu.tr adresine e-posta gönderebilir 444 17 18 çağrı merkezi aracılığı ile destek alabilirsiniz.

 

                   Derse kaydolma esasları (Öğrenci Sınav Yönetmeliği madde:18);

 

  • (2) Öğrenci, her yarıyıl akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

 

  • (3) Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslerden birine kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir. Buna karşın, bu koşul öğrencinin önceki yarıyıllardan alıp da devam koşulunu yerine getirdiği başarısız olduğu dersler için geçerli değildir.

 

  • (4) Öğrenci, süresi içinde ve belirlenen kurallara uygun olarak kaydolmadığı derslere devam edemez ve bu derslerin sınavlarına giremez; girdiği takdirde, bunlar geçersiz sayılır.

 

  • (5) Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, öncelikle en alt yarıyıldan başlayarak kaydolmak zorundadır.

 

  • (6) Hazırlık sınıfları hariç, GNO’su 2.00’ın altında olan öğrenciler başarısız öğrencilerdir. Başarısız öğrenciler öncelikle transkriptlerindeki (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri yeniden almak zorundadır. Lisans programlarında dördüncü yarıyıl sonundan itibaren GNO’su 1.80’in altında olan başarısız öğrenciler olması gereken yarıyıllardan ders alamazlar. Bu süreler azami öğretim süresinden sayılır.

 

  • (7) (Değişik:RG-22/10/2017-30218) Birinci sınıfına ilk kayıt olan öğrenciler, kayıt oldukları yarıyıla ait tüm dersleri almakla yükümlüdürler. Bir öğrencinin başarılı olamadığı ve öncelikle almak zorunda olduğu derslerle, bulunduğu yarıyıldan alacağı dersler her yarıyıl için 45 AKTS kredisini, lisans öğretiminde yedinci ve sekizinci, önlisans öğretiminde üçüncü ve dördüncü yarıyılda mezuniyet aşamasında ise 48 AKTS kredisini geçemez. Öğrencilerin güz yarıyıllarından almadığı veya başarısız dersi bulunması halinde; lisans programları için sekizinci, önlisans programları için dördüncü yarıyılda toplam 45 AKTS kredisi verilir. Ancak uygulama saati sekiz ve yukarı olan derslerin bulunması halinde öğrencinin alacağı toplam AKTS kredisi akademik danışman ve bölüm başkanının önerisi üzerine ilgili yönetim kurulunca belirlenir.

 

  • (8) Önkoşul olan dersler ve bunlara bağlı önkoşullu dersler ilgili birim kurullarınca önerilerek Senato tarafından karara bağlanır. Önkoşul derslerinden başarısızlık halinde öğrenci buna dayalı dersleri alamaz.

 

  • (9) Seçmeli ders/derslerden başarısız (FD, FF, YS ve DS) olan öğrenci, bu ders/derslerin yerine danışmanı tarafından uygun görülen ve kredisi eşit olan başka bir seçmeli ders/dersler alabilir. Seçmeli ders değişikliği ekle-sil haftasında yapılır. Bu değişiklik, güz dönemi dersleri için güz döneminde, bahar dönemi dersleri için bahar döneminde akademik danışmanının onayı alınarak değiştirilir. Öğrencinin başarısız olduğu (YS, DS, FF, FD) seçmeli dersler transkriptinden silinir.

 

  • (10) Notu “DD-DC” olan dersler GNO'ya bakılmaksızın yükseltmeye alınabilir, transkriptten silinemez. GNO 2.00'ın üzerinde ise notu “CC” ve üzeri dersler yükseltmeye alınabilir.

 

  • (11) Seçmeli dersler için ilgili Bölüm/Program kurulu önerisi ve ilgili Yönetim kurulu onayı ile kontenjan sınırlaması getirilebilir. Bu durumdaki dersler ilgili Bölüm/Programların web sayfalarında dönem başlamadan önce öğrencilere duyurulur. Genel not ortalaması 3.00 ve üzeri öğrenciler, öğrenci değişim programları ile gelen öğrenciler ve engelli öğrenciler bu sınırlamadan muaf olup, istedikleri derslere kayıt olabilirler ve kontenjana dahil edilmezler.

 

  1. Üst yarıyıldan ders alma (Öğrenci Sınav Yönetmeliği madde:20);

 

  • 1) (Değişik:RG-22/10/2017-30218) Birinci sınıf ile bulunduğu sınıfın öncesi dönemlerdeki tüm derslerini almış ve başarmış olması halinde bulundukları yarıyıl sonu itibarıyla GNO’su en az 3.00 olan öğrenciler isterlerse bir üst yarıyıldan da danışmanlarının onayı ile ders alabilirler. Üst yarıyıldan ders alan öğrencinin alabileceği azami kredi miktarı ile ilgili olarak 18 inci madde hükümleri uygulanır.

 

  • (2) Öğrenci, üst yarıyıldan ders alarak, 11 inci maddede belirtilen öğrenim süresinden daha kısa sürede mezun olabilir.

 

  • (3) Bulunulan yarıyıl sonu itibariyle GNO’su en az 2.00 olan öğrenciler, başarılı öğrencilerdir. Bu öğrenciler, transkriptlerinde (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri verildikleri ilk yarıyılda tekrar alırlar.

 

  1. Ders muafiyetleri (Öğrenci Sınav Yönetmeliği madde:20);

 

  • Yeni kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt donduran ve hazırlık okuyan öğrenciler, öğrenime başladıkları ilk yarıyılın ilk iki haftası içerisinde muafiyet talebinde bulunabilirler. Belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular kabul edilmez.

 

 

 

 

  1. Kayıt dondurma (Öğrenci Sınav Yönetmeliği madde:32);

 

  • (3) Bir öğrenci öğrenim süresince toplamda, en çok normal öğrenim süresinin yarısı kadar kayıt dondurabilir. Ancak birinci fıkrada gösterilen nedenlerin devamı halinde Yönetim kurulunca kayıt dondurmanın uzatılması yoluna gidilebilir.

 

  • (4) Kayıt dondurma başvurusunun, en geç yarıyıl ders başlangıç tarihinden itibaren bir ay içinde yapılması esastır. Ani hastalık ve beklenmedik haller dışında bu süre bittikten sonra yapılacak başvurular işleme konulmaz. Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir seferde bir yarıyıldan az olamaz.

 

  • (5) Gerekçesi kayıt dondurma süresinin bitiminden önce sona eren öğrenciler, dilekçeyle başvurmaları halinde, takip eden yarıyıldan itibaren ilgili Yönetim Kurulu kararıyla eğitim-öğretime devam edebilirler.

 

  • (6) Kayıt dondurma süreleri öğrencinin öğrenim süresinden sayılmaz.

 

  • (7) Kayıt donduran öğrencilerden kayıtlarını dondurdukları o yıl için katkı payı alınmaz. Kayıt dondurulan süre ile ilgili olarak daha önce ödenmiş olan katkı payları varsa bu miktar iade edilmez.

 

 

  • Ders ekleme bırakma, alınması gereken dersler ile ilgili yaşanılan problemlerde danışmanınız ile diğer problemlerde idari personel ile 0286 218 00 18 nolu telefondan iletişime geçilebilir.

 

Akademik personel iletişim bilgileri için tıklayınız… 

 

       İdari personel iletişim bilgileri için tıklayınız…

 

  • Akademik danışmanları ile yüz yüze iletişime geçmek isteyen öğrencilerimizin danışmanların oda kapılarında ilan ettikleri saatlerde iletişime geçebilirler.