Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Yeşilay Haftası Kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Gerçekleştirildi

Yeşilay Haftası Kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi, Yeşilay Haftası kapsamında 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 14.00’te Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği” ne ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk’ün de katıldığı programın açılış konuşmalarını ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal gerçekleştirdi. Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Mutlu, Yeşilay Haftası bağlamında yapılan bu etkinlik için İletişim Fakültesi’ne teşekkür etti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, bağımlılıkla mücadelede iletişimin ve iş birliğinin altını çizen önemli bir konuşma yaptı.

Etkinlikte T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 7. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nda birinci olan "Günlük" adlı kısa filmin gösteriminin ardından filmin yapımcılığını üstlenen ve yarışmada birinci olan ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema öğrencileri Onur Gemici, Baha Senar ve Zeynep Sude Yüksel’e Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dinçay Köksal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Çanakkale Yeşilay Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu tarafından ödül ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliğin panel bölümünde ise ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Engin Çağlak’ın moderatörlüğünde Çanakkale Yeşilay Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu, Psikiyatrist Dr. Öğr. Üyesi Ali Emre Şevik, Polis Memuru Narko Rehber Hakan Taştemir ve Sosyal Hizmet Uzmanı Merve İnan Altaç, katılımcılar ile bir araya geldi.

Panelistlerin bağımlılıkla mücadele bağlamında kendi uzmanlık alanları dahilinde yapmış oldukları sunumların ardından program sona erdi.