"Sağlık İçin Sağlıklı İletişim" Seminerleri Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile İletişim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Sağlık İçin Sağlıklı İletişim" başlıklı iletişim seminerleri, 17-24 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Seminerlerin temel amacı, sağlık alanında iletişimin önemini vurgulamak ve sağlık çalışanlarının etkili iletişim becerilerini artırmak olarak belirlendi.

Seminerlerde, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Önal, Prof. Dr. Gökhan Gökgöz, Prof. Dr. Deniz Yenğin, Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak, katılımcılara değerli bilgiler aktardı.

İlk seminer, 17 Nisan 2024 Çarşamba günü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal tarafından acil servis hekimlerine yönelik olarak verildi. Seminerlerin açılışında konuşan Dekan Önal, sağlık alanında iletişimin kritik bir rol oynadığını vurguladı. Seminerlere katılan sağlık çalışanları, seminerlerin içeriğinin güncel ve uygulanabilir olduğunu belirterek, sağlık iletişimi konusunda daha bilinçli ve donanımlı hale geldiklerini ifade ettiler.

Seminerin paydaşları ÇOMÜ Hastane ve İletişim Fakültesi, farklı işbirlikleri planlamaları için yeniden bir araya gelmek üzere seminerleri başarıyla tamamladılar.