Hollywood Digital Compositor’u Abdullah Ecirli’den İletişim Fakültesi Öğrencilerine Söyleşi ve Workshop

Fakültemiz Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilk konuğu Abdullah Ecirli, 6 Mayıs’ta Troya Kültür Merkezi’nde öğrencilerimizle bir araya geldi. Prof. Dr. Hülya Önal’ın açılış konuşmasında sinema sektörünün dijital dönüşümüne dikkat çekerek kariyer günlerinin önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. Ant-Man ve Wasp: Qauntumania, Aquaman, Mandolorian gibi yapımlarda “Visual Effects Digital Compositor” olarak görev alan Ecirli, saat 11.00’de gerçekleşen ilk etkinlikte Kanada’ya gitme sürecini, okul yıllarını, animasyon alanına dair deneyimlerini ve tecrübelerini aktardı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Saat 13.00’da Mocap Stüdyosu’nda yapılan ikinci etkinlikte ise, Abdullah Ecirli ve fakültemiz öğretim elemanlarınca öğrencilerimize animasyon workshop’u verildi. Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru ve Öğr. Gör. Gökhan Akça’nın anlatımıyla gerçek zamanlı olarak üç boyutlu karakterlerin canlandırma performansının gösterilmesinin ardından Ecirli, digital compositing sürecinin temellerini ve üzerinde durulması gerekenleri anlattı. Görsel efekt ve animasyon teknik detaylarının, üretim ve yönetim süreçlerinin ön plana çıktığı etkinlik öğrencilerden gelen konu ile ilgili teknik soru/cevap bölümüyle sona erdi.