Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Anime, Çizgi Roman ve Popüler Kültürden Türkiye ve Japonya'ya Bakış Paneli  Düzenlendi

Anime, Çizgi Roman ve Popüler Kültürden Türkiye ve Japonya'ya Bakış Paneli  Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda 14 Mart 2024 tarihinde "Anime, Çizgi Roman ve Popüler Kültür Üzerinden Türkiye ve Japonya'ya Bakış" adlı bir panel düzenlendi. Panel, Japon Dili Eğitimi Bölümü, ÇOMÜ Türk Japon Dostluk Kulübü ve İletişim Fakültesi tarafından organize edildi.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Salih Zeki Genç ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal’ın  katılım gösterdiği panelin açılış konuşmasını yapan Japon Dili Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tolga Özşen, ÇOMÜ'nün 100. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen bu etkinliğin önemini vurguladı. Özşen’in konuşmasının hemen ardından söz alan Tsukuba Üniversitesi'nden Dr. Tetsuya Mihara ise Japonya'dan gelen ekip adına bir konuşma yaptı. Mihara, anime ve manga gibi popüler kültür ürünlerinin, Japonya'yı ve Türk toplumunu daha iyi anlamamıza yardımcı olabileceğini söyledi. İletişim Fakültesi Dekanı  Prof.Dr.Hülya Önal, 1993 yılında Üniversite kampüsümüze Japon Altes Prensi Takahito Mikasa tarafından dikilen Sakura ağacının sembolize ettiği iletişimin değerine dikkat çekti. Prof.Dr. Önal, her iki ülke arasında bu ağacın kökleri kadar güçlü ilişkiler ve işbirlikleri geliştirme temennilerini iletti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç de, konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genç, Japonya ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlara değinerek, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini daha da güçlendireceğini söyledi. 
Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Dr. Melek Çelik, yaptığı panele geçildi. Anime, manga ve popüler kültürün Türkiye ve Japonya'daki yansımalarını farklı açılardan ele alındığı panelde, fakülte öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru "Günümüz Türk Animasyonuna ve Çizgi Romanına Tarihi bir bakış: Gelenek ve Gelecek" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Panelin ardından tüm katılımcılar İletişim Fakültesi Dekanlığı’nda ağırlandı ve gerçekleştirilecek ortak projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu