Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Film Gösterim Etkinliği Gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Film Gösterim Etkinliği Gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, özel bir etkinlikle anıldı. 19 Mart 2024 Salı günü saat 12.00'de Troya Kültür Merkezi B Amfi'de düzenlenen etkinlikte, anlamlı bir film gösterimi ve konuşmalar yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hüsnü Çağlar Doğru, Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yaparak belgeselin yönetmeni Gökhan Tarkan Karaman’ı izleyicilere tanıttı.  

Ardından, "Bigalı Mehmet Çavuş" adlı belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin yönetmeni Gökhan Tarkan Karaman, izleyicilerle buluştu. Karaman, belgeselin yapım sürecini ve konusunu izleyicilerle paylaşırken, kendi hikayesini de anlattı. Kendisini tanıtan yönetmen, ÇOMÜ Grafik Bölümü mezunu olduğunu ve sanatla büyüdüğünü ifade etti. Ayrıca, 1982 doğumlu olan Karaman'ın, güzel sanatlar, resim, grafik ve RTS alanlarında eğitim aldığı öğrenildi. İsviçre'de doğan yönetmen, Türkçeyi Türkiye'de öğrendiğini ve 17-18 yaşlarında çalışmaya başladığını belirtti. 2013 yılından bu yana kendi medya prodüksiyon ofisinde çalışan Karaman'ın, iki dedesinin de Gelibolu şehidi olduğu için Çanakkale'de çalışmayı tercih ettiği öğrenildi.

Fakülte öğretim üyelerinin de katılım sağladığı belgesel gösterimi ve yönetmenin konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hülya Önal, yönetmen Karaman’a teşekkür ederek günün anısına üniversitemizin logosunun bulunduğu hatıra madalyonunu takdim etti ve kendisinden ÇOMÜ İletişim Fakültesi öğrencileriyle birlikte atölye çalışması yapma sözü aldı.

Etkinlik, duygu dolu anların yaşandığı bir atmosferde sona erdi. Çanakkale Zaferi'nin ve şehitlerin anısını yaşatmak adına düzenlenen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.