Uzaktan Eğitim

Covid-19 salgını ve uzaktan eğitimi

Öğrencilerimizin dikkatine:

T.C. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın 23/03/2020 tarihli yazısına istinaden;

“Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın 19.03.2020 tarihli yazısı ve 18.03.2020 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu kararları doğrultusunda, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi ile  sınırlı  kalmak  üzere,  yeterli  altyapısı  olan  üniversitelerin  Covid-19  salgını  geçene  kadar “Uzaktan Eğitim” ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edebilecekleri karara bağlanmış olup üniversitemizde, uzaktan eğitim-öğretim için gerekli altyapısal imkanlarımız bulunmaktadır. Üniversitemiz Senatosunun 20.03.2020 tarihli toplantısında alınan karar gereği 23.03.2020 tarihinden itibaren teorik dersler ve derslerin teorik kısımları asenkron (eş zamanlı olmayan) ve 30.03.2020  tarihinden  itibaren  ise  senkron  (eş  zamanlı)  olarak  uzaktan  eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanacaktır.”

Hocalarınızın 23/03/2020 itibaren girecekleri ders içeriklerini ÜBYS üzerinden takip edebilirsiniz. Sınavların nasıl yapılacağı ya da ne zaman okulların açılacağı gibi bilgileri durum açıklığa kavuştukça Üniversitemizin veya Fakültemizin duyurular kısmından sizlerle paylaşacağız.

Siz değerli öğrencilerimiz ile en kısa zamanda okul ortamında ders yapabilmek ümidi ile hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Prof. Dr. Metin KASIM

Dekan V.