Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

UEDAŞ’ın ‘Kardeşim Üşümesin’ Projesine ÇOMÜ’den Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne bağlı Sosyal Sorumluluk Birimi ile Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) iş birliğinde 6 Ocak Cuma günü ‘Kardeşim Üşümesin’ projesine imza atıldı. Projeye ÇOMÜ İletişim Fakültesi bünyesinde görev olan öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlik kapsamında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyündeki, Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil Ortaokulunda eğitim gören minikler ziyaret edildi. Projede ÇOMÜ’lü gönüllü öğrenciler miniklere dans, yüz boyama, kostümlü eğlence gibi pek çok aktivite düzenleyerek 90 öğrenciye hediye paketlerini teslim etti.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyünde bulunan Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil Ortaokulunda eğitim gören minik öğrenciler için ÇOMÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi, ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve UEDAŞ iş birliğinde ‘Kardeşim Üşümesin’ projesi gerçekleştirildi. UEDAŞ tarafından 2013 yılında hayata geçirilen sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Kardeşim Üşümesin’ ile her yıl pek çok çocuğun kışlık kıyafet ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Çanakkale ilinde gerçekleştirilen ‘Kardeşim Üşümesin’ projesine ÇOMÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi, ÇOMÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de destek verdi.

6 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte ÇOMÜ’lü gönüllü öğrenciler, miniklerle bir araya gelerek süper kahraman kostümleri eşliğinde yüz boyama, dans ve hediye takdimi gerçekleştirdi. ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi tarafından öğrencilere pantolon, UEDAŞ tarafından ise miniklere mont hediye edildi. Etkinlikte görev alan gönüllü öğrencilerden Aykan Şahin “Böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutluyum. Özellikle minik kardeşlerimizle bir araya gelmek, onların mutluluğuna ortak olabilmek gerçekten paha biçilemez bir duygu. Çünkü bizler mutlulukla mutlu olan insanlarız. Umarım bu tür çalışmalar artarak, katlanarak devam eder.” ifadelerini kullandı. 

UEDAŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Yusuf Ziya Yüce ve ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram ve gönüllü 10 öğrencinin katılımıyla etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.