Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

TRT AKADEMİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

TRT Akademi'nin ''Geleceğin İletişimcileri'' sloganıyla yola çıktığı İletişim Atölyesi çalışmaları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 26-28 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin katılımıyla GSF Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda gerçekleşti.


TRT Akademi'nin 17.sini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirmiş olduğu atölye çalışmasına, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Engin Çağlak, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal, TRT Akademi Editör Yardımcısı Erhan Görgülüarslan, TRT Akademi Editör Yardımcısı Ekrem Özdemir, TRT Akedemi Spikeri Mehmet Çelikyay, TRT Akademi Başkameramanı Murat Orhan, Trt Akademi prodüktörü Hasan Yılmaz, İletişim Fakültesi Akademisyenleri ve TRT çalışanları katılım sağladı.


SAYIN KASIM; ''TRT'Yİ GÖRMEK BENİ HER SEFERİNDE HEYECANLANDIRIYOR'' 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım; ''Sayın Rektör Yardımcım, Saygıdeğer hocalarım, kıymetli TRT'den gelen misafirlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; TRT'nin her yıl başka İletişim Fakültelerinde gerçekleştirdiği akademik eğitime hepiniz hoşgeldiniz diyorum. Radyo ve televizyon ne demek biraz bu konuda konuşmak istiyorum. Radyo kelimesinin kökeni Radyofondan geliyor, yani ışınlanan ses demek. Televizyon ise uzak görüntü demek. Bu iki alanda yıllar boyunca halkımıza hizmet veren TRT'ye teşekkür ediyorum. Bundan dolayısıyla TRT'yi görmek beni her seferinde heyecanlandırıyor, öğrencilerimiz için bu büyük fırsatı değerlendirip kendilerini geliştirmeyi öneriyorum.” dedi.


ATÖLYE ÇALIŞMALARINA YOĞUN KATILIM
TRT Akademi'nin gerçekleştirdiği çalışmanın, birinci günü saat 10.00'da Spiker Mehmet Çelikyay'ın verdiği Diksiyon ve Hitabet eğitimiyle başladı. Çelikyay: ''İyi bir iletişimci; ses tonunun, diksiyonunun ve beden dilinin birbiriyle senkronizasyon halinde olması gerekir'' dedi. Ardından Prodüktör Hasan Yılmaz yapım sektörü ve yaratıcı düşünme hakkında sunum yaptı. Yılmaz ise: ''Yaratıcı düşünme, çok okumaktan geçer. Okuyan insan düşünür ve üretir'' dedi. Başkameraman Murat Orhan'ın kamera teknikleri üzerinde sunum yaptı. Orhan'da: ''Kameramanlık tek cümleyle görüntü ile hikaye aktarımıdır.'' dedi. 17.20'de Orhan'ın eğitimiyle sonlanan çalışmaya öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterildi.  
Atölye çalışmasının ikinci gününde de eğitime devam eden Mehmet Çelikyay, Hasan Yılmaz, Murat Orhan öğrencilerin sorularını yanıtladır. ÇÖMÜ Medya Merkezinde ve Dijital Görüntü Tasarım Ve Eğitim Merkezinde görev alan öğrenciler ile atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Kısmı zamanlı çalışan öğrenciler ile röportaj yapıldı. TRT Akademi atölye çalışmasının ikinci günü sonlandı.

Çalışmaların üçüncü gününde Yeni Medya Uzmanı Tolga Akkuş alternatif medya ve internet gazeteciliği üzerine İletişim Fakültesi öğrencilerine sunum yaptı ve kendi deneyimlerini paylaştı. Akkuş; ‘’Yeni dünya artık cebimizde ve bunun avantajlarıyla birlikte dezavantajları var. Şöyle söylemek gerekirse bizim iletişimci olarak herkesten bir adım önde olmamız gerekiyor.’’ dedi. Ardından TRT İnsan Kaynakları ekibi staj hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere sürpriz ödüllü yarışma hazırlayan TRT ekibi birinciye TRT binalarını gezme imkânı, ikinciye spikerlerle röportaj yapma ve üçüncüye ise TRT’yi hatırlatacak bir hediye verildi. Öğrencilerinde yoğun ilgiyle katıldıkları yarışmayla üç günlük eğitim programı son buldu. Sizlerde güvenilir bahis siteleri ile oldukça fazla para kazanabilirsiniz.

 
                                                   HABER: Nedim BAYHAN- Dilan CAN