Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dış Paydaş Söyleşi Etkinliği Düzenledi.

Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında yer alan “Sinema ve Edebiyat” dersi kapsamında bir söyleşi etkinliği düzenlendi. Doç.Dr. Ali Emre BİLİS’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Onur Orkan AKŞİT dış paydaş olarak katılım sağladı. Söyleşi kapsamında sinema ve edebiyat arasındaki ilişki tarihsel boyutları ve dersin öğrencilere olan katkısı çerçevesinde tartışıldı. AKŞİT, yeni kitabı “Teknokültürel Düşler ve Kâbuslar” kitabıyla ilgili bilgiler vererek bilim kurgu filmlerindeki teknoloji ve kültür kavramlarını temsil biçimlerine ilişkin açıklamalar yaptı. Söyleşi, etkinliğe katılan lisansüstü öğrencilerin soru ve yorumlarıyla sürdü ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.