Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

“Neslihan Kültür İle Belgesel Üzerine” Film Gösterimi ve Söyleşi Etkinliği Gerçekleştirildi

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Film Atölyesi 'Sektör ve Sanat Buluşmaları' etkinliği kapsamında; 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Belgesel dalında “Köşe Başı Beklerim” filmi ile en iyi belgesel ödülünü alan başarılı yönetmen Neslihan Kültür'ü konuk etti. Prof. Dr. Hülya Önal'ın moderatörlüğü üstlendiği etkinlikte film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Film Atölyesi, yönetmenliğini ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema mezunu Neslihan Kültür’ün yaptığı ‘Köşe Başı Beklerim’ belgesel filmini gösterime sundu. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hülya Önal’ın yaptığı etkinlik 2 Aralık 2022 tarihinde İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Üyesi Hülya Önal ve Arş. Gör. Tolga Barman’ın organize ettiği söyleşiye İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun katılım gösterdi. 

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Belgesel dalında En İyi Belgesel Ödülünü alan “Köşe Başı Beklerim” adlı belgesel filmi; Adana otogarında tuvalet işleten bir kadının hayatını konu alıyor. Kadının geçmişte yaşadığı zorluklarla beraber günümüze nasıl ve hangi şartlarda geldiği anlatılıyor. Belgeselde gerçek bir hayat hikayesi işlendiğinden olaylar izleyiciyi etkilemeyi başarıyor.

Film gösteriminin ardından katılımcılarla söyleşi gerçekleştiren Neslihan Kültür belgesel hakkında sorulan sorulara cevaplar verdi. ÇOMÜ İletişim Fakültesi mezunu olan başarılı yönetmen Kültür; İletişim Fakültesi öğrencilerine “Ben de sizin oturduğunuz sıralarda oturdum. Sizin geçtiğiniz yollardan ben de geçtim. Sektörün içine gireceğim diye beklemeyin. Bu sıralara oturarak zaten sektöre girdiniz. Her konuda ısrarcı olun ve sektörün peşini bırakmayın. Sizinle beraber olmaktan özellikle mezun olduğum okulda böyle bir söyleşi gerçekleştirmekten son derece gururluyum. Hocalarıma ve söyleyişe katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.