Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğiyle Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Paneli gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen panele Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Pelin Kanten, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi İdari ve Akademik Personeli, KADEM Temsilcileri, İletişim Fakültesi öğrencileri dahil olmak üzere birçok öğrenci katılım gösterdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve KADEM’in birlikte düzenlediği 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen panel 24 Kasım 2022 tarihinde Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi İdari ve Akademik Personeli; İletişim Fakültesi öğrencilerinin de katılım sağladığı panele çok sayıda Akademik Personel ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan panel; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın müzik dinletisi, Kamu Spotu seyredilmesi, KADEM İl Temsilcisi Özlem Atıcı’nın konuşması, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten’in konuşması, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşması, Dışişleri Bakanlığından Eski Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren’in gerçekleştirdiği söyleyişi, TV24’te Televizyon Programcısı Zeynep Türkoğlu’nun gerçekleştirdiği söyleyişi, ÇOMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Devrim Topses’in “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Sosyolojik Temelleri” adlı sunumuyla devam etti. 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.