TRT’nin medya ve yayıncılık tecrübesini geleceğin iletişimcileri ile buluşturan “Atölye Çalışmaları Kapsamında Eğitim Çalıştayı” açılış töreni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, akademisyenler, TRT çalışanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Metin Kasım ve Prof. Dr. Pelin Kanten yaptılar.
İletişim Fakültesi öğrencileriyle TRT’yi buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Metin Kasım:
“TRT sadece radyo TV yayınları yapmakla kalmayıp aynı zamanda bir eğitim kurumu olma vasfını da üstlenmiştir. Kurulduğu günden itibaren radyosu ve Televizyonu ile köylüsünden kentlisine her dalda eğitim yayınları yapmıştır. Bunların yanı sıra sanatçıların yetişmesinde de büyük rolü bulunmaktadır.” dedi ve TRT işbirliği ile gerçekleştirilen ortak çalışmaların ÇOMÜ’lü öğrencilere fayda sağlayacağına ve bu işbirliklerinin devam edeceğine vurgu yaptı.
Konuşmasında bu tür etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olacağını ifade eden Prof. Dr. Pelin Kanten:
“Pandeminin ardından sektörde çalışanlar ile öğrencilerimizi tekrardan buluşturmaya başladık. TRT Akademi tarafından düzenlenen bu çalıştay öğrencilerimize çok katkı sağlayacaktır. TRT’nin önemli çalışanlarının bulunduğu bu etkinlikten öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ediyorum” dedi ve bu organizasyonlar ile sağladıkları işbirlikleri neticesinde ÇOMÜ’nün alanında uzman, kalifiye öğrenciler yetiştirdiğini söyleyerek etkinliğe katılım gösteren TRT ekibine teşekkür etti.
Etkinliğin ilk günü düzenlenen çalıştay İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım moderatörlüğünde; Uzman Kutalmış Yiğit, Uzman Yardımcısı Hüseyin Arslantaş, TRT Spikeri Ayfer Durak, TRT Baş Teknisyeni Ahmet Engin, Baş Kameraman Mazlum Demirbağ, Prodüktör Ebru Çakırkaya, Yapım ve Yayın Elemanı Ömer Faruk Günel, Baş Montajcı Nuri Leblebici tarafından gerçekleştirildi.
Çalıştayın ardından “Son Kabileler” adlı belgesel gösterimi gerçekleşti.
Eğitim Çalıştayı’nın ikinci ve üçüncü günlerinde TRT çalışanlarının uzmanlık alanları kapsamında farklı oturumlarda farklı öğrenci gruplarına yönelik olarak “spikerlik”, “kamera kurgu”, “ses kurgu”,“diksiyon” ve“yönetmenlik” konulu çalıştaylar düzenlendi. Çalıştaylarda teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı eğitimlere de yer verildi. Düzenlenen çalışmalara Radyo Sinema ve Televizyon ile Gazetecilik Bölümü öğrencileri yoğun bir katılım gösterdiler.