İletişim Fakültesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Uluslararası Sempozyum Başarıyla Tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), uluslararası düzeyde önemli bir akademik etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uluslararası Akademik Çalışmalarda/Yayıncılıkta Yeni Biçim ve Metodoloji Arayışları Sempozyumu, 18-20 Ekim 2023 tarihleri arasında ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi'nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Sempozyum, akademik dünyanın önde gelen isimlerini, öğrencileri ve araştırmacıları aynı çatı altında bir araya getirerek, yayıncılık alanındaki güncel konuları masaya yatırdı.

Sempozyumun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Sempozyumun açılış konuşmalarını yapan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, konuşmasında etkinliğin önemini vurgulayarak akademik yayıncılığın bilimsel dünyada taşıdığı rolün altını çizdi. Ayrıca, öğrencilere ve katılımcılara, sempozyumun bilimsel ağlarını genişletme ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı sunduğunu belirtti.

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal, akademik yayıncılıkla ilgili deneyimlerini ve görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Akademik dünyada nitelikli yayın yapmanın önemini vurgulayarak, öğrencilere ve akademisyenlere kendi alanlarına daha fazla katkı sağlama çağrısı yaptı.

Alanında uzman araştırmacılar olan Prof. Nico Carpentier, Prof. Catherine Grant ve Prof.  Kathleen Loock, sempozyuma açılış konuşmacısı (keynote speaker) olarak yüz yüze ve çevrimiçi katılım sağladılar.  Carpentier, Grant ve Loock, sunumlarında akademik yayıncılıkla ilgili deneyimlerini paylaştılar; akademik araştırma ve metodolojilerdeki yeni trendleri ve gelecekteki yönelimleri ele aldılar. Katılımcılar, bu değerli bilgileri edinmenin yanı sıra soru sorma ve fikir alışverişi yapma fırsatı buldular. Sempozyumun üçüncü günü, İletişim Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen Black Hall etkinliğinde ise, yüz yüze ve çevrimiçi sunumlar hazırlayan katılımcıların video makale çalışmalarının gösterimi yapıldı.

Sempozyum, açılış gününden itibaren üç gün boyunca katılımcılara zengin bir akademik deneyim sunarak sona erdi. Sempozyumda çeşitli oturumlar, paneller ve atölye çalışmaları aracılığıyla akademik yayıncılıkla ilgili pek çok önemli konu derinlemesine ele alındı. Katılımcılar, uzman konuşmacıların sunumlarından büyük fayda sağladılar; bu değerli bilgileri dinlerken soru sorma ve fikir alışverişi yapma fırsatı buldular. Sempozyum, akademik dünyada yayıncılıkla ilgili daha fazla bilgi ve deneyim paylaşma fırsatı sunarak katılımcılarına değerli bir deneyim yaşattı.