Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Habertürk Muhabiri ve ÇOMÜ Gazetecilik Bölümü Mezunu Serkan Şimşek, Gazetecilik Bölümü Öğrencileriyle Söyleşi Gerçekleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Mezun-Öğrenci Buluşması gerçekleştirildi. 8 Mayıs 2024 günü, saat 20.00’da Zoom platformu üzerinden gerçekleşen etkinliğe Habertürk TV’de muhabir olarak görev yapan Gazetecilik Bölümü 2023 mezunu Serkan Şimşek ile İletişim Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri katıldı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Eşitti'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Gökgöz, Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Serhat Çoban ve Doç. Dr. Onur Tatar, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Çağlak ve Arş. Gör. Helin Öztürk katkıda bulundu.  

Prof. Dr. Şakir Eşitti, “Mezunumuz Serkan Şimşek’in Habertürk TV gibi köklü bir kuruluşta iş imkânı bulmuş olması, hâlihazırda eğitim gören öğrencilerimiz için umut verici bir örnektir. Bugünkü toplantımızda Serkan Şimşek’in Bölümümüzdeki eğitim süreci ve işe başlama süreçleri hakkında sizleri bilgilendirmek, varsa aklınıza takılan soruları sormanızı sağlamak istedik” diye konuştu. Gazetecilik Bölümü’nün organize ettiği etkinlikte, kendi eğitim- öğretim ve meslek hayatından bahseden Şimşek, ÇOMÜ’deki öğrencilik yıllarını, Medya Merkezi’ndeki tecrübelerini, iş hayatına giriş sürecini anlattı ve öğrencilere önerilerde bulundu. Etkinlik, öğrencilerin sorduğu soruların yanıtlanması ile sona erdi.