Genç Akademisyenler AB Projeleri Üzerine Personel Oryantasyon Toplantısında Buluştu

Kariyerlerinin başındaki genç akademisyenler, Avrupa Birliği Projeleri hakkında bilgilendirme eğitimi için bir araya geldi. 12 Aralık 2023 Salı günü saat 11.00'de Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) Bölüm Başkanlığı'nda düzenlenen etkinlik, katılımcılara AB projeleriyle ilgili temel bilgiler sunmayı amaçladı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Eşitti ve RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuğba Elmacı’nın liderliğinde gerçekleşen toplantıya, Arş. Gör. Dr. Gülseren Dinvar Pekşen, Arş. Gör. Tolga Barman ve Arş. Gör. Zeynep Ayer Öztok katılım sağladı. Etkinlik, genç araştırmacıları AB projeleri konusunda bilinçlendirmeyi hedefledi.

Eğitimde, katılımcılar AB projelerinin sunduğu fırsatlar, başvuru süreçleri ve projelerin yönetimi konusunda genel bir bakış açısı kazandılar. Eğitim, genç akademisyenlere AB projelerinin araştırma çalışmalarına katkı sağlama potansiyelini daha yakından keşfetme fırsatı sundu.

Etkinlik, genç akademisyenlerin uluslararası projelerde daha etkin bir rol üstlenmelerine ve disiplinler arası iş birliğini artırmalarına destek olması açısından ilgi gördü. Katılımcılar, kazandıkları yeni bakış açılarıyla kariyerlerinde ilerlemek adına yeni adımlar atma yolunda ilham aldılar.