Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Gazetecilik Bölümü, T.C. İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğüne Dış Paydaş Ziyareti Gerçekleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.30'da T.C. İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Eşitti, bölüm öğretim elemanları Doç. Dr. Serhat Çoban, Doç. Dr. Arif Yıldırım, Doç. Dr. Engin Çağlak ve Arş. Gör. Zeynep Ayer Öztok hazır bulundu.

Toplantı kapsamında, Gazetecilik Bölümü bünyesinde bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler, etkinlikler, projeler ve akademik yayınlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gazetecilik Bölümü ve sektör temsilcileri ilişkileri çerçevesinde, öğrenci temelli etkinliklerin geliştirilmesi ve öğrencilerin bölümleri ile ilgili çalışma sahalarının dış paydaşlar tarafından desteklenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca, Gazetecilik Bölümü müfredatının sektörün ihtiyaçları ve dijitalleşme bağlamında güncellenmesi ile ilgili bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Öğrencilerin deneyim kazanması amacıyla staj imkanlarının geliştirilmesine yönelik destekler de toplantıda ele alındı.

Toplantı, ortak etkinlik ve projelerin üretilmesine yönelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.