Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Gazetecilik Bölümü ile Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Programı Arasındaki İşbirliği Güçlendirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşen iç paydaş toplantısında, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Programı ile yakın iş birliği için önemli adımlar atıldı.

24 Kasım 2023 Cuma günü saat 12.00'de Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Eşitti'nin liderliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Serhat Çoban ve Doç. Dr. Onur Tatar, Arş. Gör. Zeynep Ayer Öztok ile Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Derya Kılıç Sarıkaya, Öğr. Gör. Onur Bayram ve Öğr. Gör. Mehmet Eşli katılım sağladı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, iki bölüm arasındaki iş birliklerinin güçlendirilmesi, ortak sempozyumlar, konferanslar ve bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi, öğretim üyeleri arasındaki iletişimin artırılması ve müfredatların güncellenmesi yer aldı.

Görüşmeler sonucunda, Gazetecilik Bölümü ile Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Programı arasında ortak bir vizyon belirlendi. İki birimin birlikte gerçekleştireceği etkinliklerle akademik alanlarda daha verimli iş birliklerinin sağlanması hedeflendi.