Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Gazetecilik Bölümü Erasmus+ Kapsamında İlk Yabancı Öğretim Üyesini Konuk Etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü, 2021/2022 Akademik Yılı’nda dahil olduğu Erasmus+ Programı çerçevesinde ilk yabancı öğretim üyesini, 30 Mart – 5 Nisan 2022 tarihleri arasında konuk etti. Romanya’nın Bükreş Üniversitesi, Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Oana Maria Calin, Erasmus+ Değişim Programı kapsamında ÇOMÜ,İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde akademik faaliyetlerde bulundu. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ile Bölüm öğretim üyelerine yönelik akademik çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Calin, 1989 yılında kurulan ve Romanya'nın ilk Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Fakültesi olan Bükreş Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi verdi. Dr. Calin ayrıca, "Gelenek, Topluluklar ve Sosyal Medya: Rumen Geleneği Çevrimdışı Buluşmalardan, Çevrimiçi Topluluklara Nasıl Taşındı?" adlı akademik çalışmasının sunumunu da gerçekleştirdi.

Dr. Calin, sunumunun ardından ÇOMÜ,İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde yapmış olduğu akademik faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ileride yapacağı akademik çalışmaları ÇOMÜ Gazetecilik Bölümü ile ortak yapmak istediğini de kaydetti.