Fakültemiz, biri üniversitemiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen “Müzikle Umuda Yolculuk” çocuklara destek konseri diğeri Japonya ile ikili ilişkilerimizin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Japon Hikaye Anlatıcılığı: Rakugo Performansı & Türk ve Japon Korku Sineması” paneli olmak üzere iki etkinliğe paydaş olmaktan gurur ve memnuniyet duymaktadır.
"Müzikle Umuda Yolculuk" Konseri, Çanakkale'de Coşkuyla Gerçekleştirildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Müzikle Umuda Yolculuk" projesi kapsamındaki konser, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve birçok akademisyen, idari personel, öğrenci ve Çanakkale halkı, etkinliğe katılarak destek verdi. Konserde, köy okullarındaki öğrenciler için yüzlerce ayakkabı bağışlandı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, sosyal sorumluluk etkinliklerine verilen önemi vurgulayarak, "Bu faaliyetlerle akademik ve idari birimlerimizi ile Çanakkale halkını bir araya getiriyoruz" dedi.
Konser, Çanakkale Barış Korosu ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Senfoni Orkestrası'nın muhteşem performansıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı. Gösterilen ilgi ve katılım, etkinliğin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Türkiye-Japonya Diplomatik İlişkilerinin 100. Yılı Kutlandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen "ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı 100. Yıl Etkinlikleri" serisinin dördüncü ve beşincisi, 30 Nisan'da gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında Japonya'dan gelen Rakugo (geleneksel Japon hikayesi anlatıcılığı) sanatçısı Kimochi Honno'nun ölüm tanrısı konulu hikayesi büyük ilgi gördü. Ardından, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğba Elmacı önderliğinde, Sofya Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gergana Petkova ve Japonya Araştırmaları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vyara Nikolova ile aynı bölüm öğretim üyesi Dr. Lyudmila Kirilova'nın katılımıyla Türk ve Japon sineması ile edebiyatında korku öğesinin ele alındığı bir oturum düzenlendi.
İletişim Fakültesi'nin etkinlik ortağı olarak önemli destekleriyle gerçekleştirilen programın sonunda, gelecekte yapılması planlanan iş birlikleri masaya yatırıldı. İletişim Fakültesi'nin etkinlikteki rolü vurgulanırken, Prof. Dr. Gergana Petkova, Doç. Dr. Vyara Nikolova ve Dr. Lyudmila Kirilova ile iş birliği ve ortak projelerin önemi üzerinde duruldu.