Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Fakültemiz bünyesinde yeni bilgisayar laboratuvarımız kuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan bilgisayar laboratuvarının açılışı gerçekleşti. İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin’in önderliğinde açılışının yapıldığı bilgisayar atölyesinde öğrenciler teknik bilgileri pekiştirebilecekleri uygulamaya dayalı eğitimler görecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi ekibi tarafından kurulan bilgisayar laboratuvarının hazırlıkları tamamlandı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulamaya dayalı eğitimler alabilmesi ve derslerde işlenen konuları daha rahat pekiştirebilmesi amacıyla hazırlanan bilgisayar laboratuvarının 21 Ekim 2022 Cuma günü açılışı gerçekleştirildi.Bilgisayar atölyesinin oluşumuna destek veren İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mayda’nın dersine konuk olan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin, laboratuvarın açılışını yaptı.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin, “Fakülte olarak uygulama alanlarının öğrencilerimiz için geliştirilmesi ve artması oldukça önemli. Sahip olduğumuz bilinçle bu ve buna benzer uygulama alanlarımız zenginleştirilecek.” dedi. Uygulama alanlarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Yengin, yeni çalışmalar hakkında “Haber atölyesi ve film atölyeleri de yakında öğrencilerimizle buluşacak.” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Maydaders işlenişlerinin daha etkin olacağını belirterek “Öncelikle bu çalışmanın fakültemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Fakülte bünyesinde tasarım dersleri veriyorum ve bilgisayarsız bir tasarım alanı asla düşünülemez. Bu nedenle bilgisayar laboratuvarı öğrencilerimiz için oldukça kıymetli. Atölye sayesinde artık derslerimizin çok daha verimli geçeceğini düşünüyorum.” cümlelerini aktardı.

Gazetecilik bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Doğukan Kızılaslan, konuyla ilgili uygulamalı eğitimin önemini vurgulayarak“Fakültemizin bünyesinde derslerimizi pratik anlamda daha etkili işleyebileceğimiz bir laboratuvarın aktif haline getirilmesi hem benim hem de diğer arkadaşlarım açısından oldukça heyecan verici bir gelişme. İlerleyen dönemlerde daha farklı uygulama alanlarının fakültemize kazandırılmasını temenni ediyorum.”dedi.