Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

ÇOMÜ İletişim Fakültesi Mezunu Resul Daban Öğrencilere Mesleki Deneyimlerini Aktardı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi eski mezunlarından olan ve Video İçerik Üreticisi olarak çalışan Resul Daban, İletişim Fakültesi öğrencilerine mesleki deneyimlerini aktardı. Etkinlik, 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.30'da Troya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Daban, iletişim fakültesi öğrencileri ve akademisyenlerinin ilgi gösterdiği etkinlikte, kendi kariyer yolculuğunu ve video içerik üretimi üzerine çalışmalarını paylaştı. Halihazırda TUSAŞ’ta Kurumsal İletişim Uzmanı olarak çalışan Daban, aynı zamanda video içeriği üretimi yaptığını ve televizyon ile bir bağının olmadığını belirtti.

 

Daban, etkinlikte özellikle, video içeriklerinin dönüşümünden bahsetti. TikTok'un piyasa hakimiyeti ve kullanıcı odaklı dikey video formatının dijital içerik paylaşımında önemli bir yer edindiğini vurguladı. Ayrıca, haber kanallarının dahi bu formata uyum sağladığını ve güncele uyum sağlamayanların sektörde geride kalabileceğini ifade etti.

 

Daban’ın sunumunun ardından etkinlik soru-cevap bölümüyle devam etti. Daban'a katılımcılar tarafından ilgiyle sorular yöneltilirken, mesleki deneyimlerinden yola çıkarak çeşitli konularda bilgi alışverişi yapıldı. Etkinliğin sonunda, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Resul Daban'a teşekkür belgesi takdim etti.