Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

15 Temmuz Bağlamında Medya ve Darbeler Paneli Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü vesilesiyle düzenlenen “15 Temmuz Bağlamında Medya ve Darbeler Paneli”, 13 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 21.00’de Microsoft Teams platformunda çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Eşitti’nin yaptığı panele, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, NTV İstanbul Haber Müdürü Yağız Şenkal, Boğaz Medya Muhabiri Erdem Arif Sürek, İletişim Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katılım sağladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Dekan Önal, 15 Temmuz darbe girişiminin sivil halka yönelik şiddet içermesine rağmen halkın demokrasi direncini yansıtması bağlamında Türkiye’de tanıklık edilen diğer askeri darbelerden farklılık arz ettiğini vurguladı.

Panelin moderatörü Eşitti, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü bağlamında bazı kritik noktalara değinerek bu bağlamda konuşmalar yapacak olan gazeteci konukların kısa özgeçmişlerini paylaştı.

NTV İstanbul Haber Müdürü Şenkal, darbe girişiminin başarısızlığında medyanın rolünü vurguladı. Halkın doğru bilgiye ulaşmasında, medyanın oldukça önemli bir görevi yerine getirdiğinden bahsetti. Mesleki açıdan çok değerli tecrübeler edindiğine değinen Şenkal, böylesi bir girişimin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Boğaz Medya Muhabiri Sürek, Çanakkale’nin milli kurtuluşun simgesi bir kent olması bağlamında darbe girişimininin Çanakkale yerel medyasına yansımalarını değerlendirdi. Olağanüstü dönemlerde dezenformasyonun önlenmesi hususunda yerel medyanın kritik bir fonksiyonu olduğunu belirtti.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.