Röportaj Yarışmasına Tüm Öğrencilerimiz Davetlidir

.

T.C.

ÇOMÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ.

(UEDAŞ)İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENECEK RÖPORTAJ YARIŞMASI 2022

YILI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın Amacı

Yarışmanın temel amacıöğrencileri okul sıralarındayken medya sektörüne yönelik pratik yapmalarını sağlayarak özgün düşünce ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve iletişimci kimliklerinin güçlenmesine yardımcı olmayı sağlamaktır.

1. Yarışmanın Kapsamı

Yarışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini kapsamaktadır. (Bölüm sınırlaması bulunmamaktadır.)

1. Röportajın Konusu

Yarışmaya katılım için konu veya tema kısıtlaması bulunmamaktadır.Röportajın konusu serbest olmakla birlikte konunun ilgi çekici olması, konuyla ilgili olarak seçilen konuğun da konunun uzmanı ya da olayın en yakın tanığı olması tercih edilmelidir.

1. Katılım Koşulları ve Şekli

1. Yarışmaya her bir öğrenci 1 (bir) çalışma ile katılacaktır. Öğrenciler 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içinde ders kapsamında yapılmış kayıtlar ile de yarışmaya katılabilirler.
  2. Yarışmaya başvurusu yapılacak eserler, daha önce hiçbir yerde kullanılmamış, ödül almamış, kopya edilmemiş olmalıdır.
  3. Benzer ya da alıntı olduğu belirlenen eserler yarışma dışı kalacaktır. Bu konuda oluşacak her türlü hukuki sorumluluk katılımcıya aittir.
  4. Görüntülü röportaj ses kaydı süresi 10 dakikayı geçmemelidir.
  5. Röportaj yapılan kişi ile röportajı yapan kişi aynı kadrajda yer almalıdır.
  6. Görüntülü ses kaydının deşifre işlemi yapılarak Word formatında metni ile birlikte gönderilmelidir.
  7. Yarışmaya katılacak eserler üzerinde öğretim elemanlarının genel bilgilendirme ve tavsiyede bulunmaları dışında fiilen bir katkıları olmamalıdır.

1. Başvuru

1. Katılımcılar röportajlarını, ıslak imzalı başvuru formlarını, öğrenci belgelerini elektronik ortamda hazırladıkları tek klasörde toplayıp, klasör halinde  comuroportajyarismasi@gmail.com  adresine elektronik posta olarak en geç 01 Mayıs 2022 Cuma gününe kadargöndereceklerdir.
  2. Son teslim tarihinden sonra gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

1. Eserlerin Değerlendirmesi
  1. Alanın tecrübeli temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından, tüm katılımcıların başvuru dokümanları incelenerek puanlanacaktır. Puanlamalar sonucunda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü 24 Mayıs 2022 Salı günü kamuoyuna tanıtılarak ödülü verilecektir.

1. Ödül
  1. Yarışmada dereceye giren birinciyeUEDAŞ tarafından Apple Watch akıllı saat verilecektir.
  2. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye de UEDAŞ tarafından yaz staj imkânı sağlanacaktır.

Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Metin Kasım (İletişim Fakültesi Dekan V.)

Yusuf Ziya Yüce (Limak Enerji Grubu  Kurumsal İletişim Müdürü)

Can Ginyol (Uedaş Kurumsal İletişim Ekip Lideri)

Doç. Dr. Ali Emre Bilis (Radyo TV Sinema Bölümü Başkan V.-Dekan Yrd.)

Doç. Dr. Serhat Çoban (Dekan Yrd. )

Doç. Dr. Şakir Eşitti (Gazetecilik Bölümü Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Cem Baykal (Radyo TV Sinema Bölümü Başkan Yrd.)

Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak (Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi)

Düzenleme Komitesi Üyeleri

Prof. Dr. Metin Kasım (İletişim Fakültesi Dekan V.)

Yusuf Ziya Yüce (Limak Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü)

Can Ginyol (Uedaş Kurumsal İletişim Ekip Lideri)

Doç. Dr. Ali Emre Bilis (Radyo TV Sinema Bölümü Başkan V.-Dekan Yrd.)

Doç. Dr. Serhat Çoban (Dekan Yrd. )

Doç. Dr. Şakir Eşitti (Gazetecilik Bölümü Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Cem BAYKAL (Radyo TV Sinema Bölümü Başkan Yrd.)

Dr. Öğr. Üyesi Engin ÇAĞLAK (Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi)

Arş. Gör. Merve Erdoğan

Arş. Gör. Gülseren Dinvar