Proje Duyurusu

.

TÜBİTAK 4004 –Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz yürütücülüğünde lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik iklim değişikliği farkındalığı hakkında eğitim, bilimsel gezi, atölye, sergi, çalıştay ve fidan dikim etkinlikleri düzenlenecektir.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi Projesi ile lisans ve lisansüstü programlarda örgün eğitimlerine devam eden gençlerin, interaktif uygulamalarla iklim  değişikliği  konusunu  çeşitli  boyutlarıyla  ele  alarak,  konuya  dair  bilgi  seviyelerini arttırılması amaçlanmaktadır. Bu  proje  ile  katılımcıların  tabiatı  koruma  ve  tabiat  ile uyumlu  yaşama bilinci  kazanmaları,  uzman  eğiticiler  ile  birlikte kamu  politikaları  geliştirmeleri,  yerel,  ulusal  ve uluslararası çevre çalışmalarına katılmaları ve aktif olmaları hedefleniyor.

Yüz  yüze  gerçekleştirilecek olan eğitimlerde katılımcıların konaklama ve iaşe giderleri proje tarafından karşılanacak olup, katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Başvuru için aşağıda yer alan internet  adresinde  yer  alan  çevrim  içi  başvuru  formlarının  en  geç 10 Ağustos 2022 tarihine kadar doldurulması  gerekmektedir.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim İçin:

Etkinlik web sitesi: https://iklim.kastamonu.edu.tr/

Proje Koordinatörü: Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR