Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

2022-2023 Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilerin Ek Sınavları

T.C.

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN EK SINAVLARI

 

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde “Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda azami süresi sona eren öğrencilerin ek sınav takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

 

BİRİNCİ EK SINAVLAR İÇİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE SINAV TAKVİMİ 

Birinci Ek Sınav Başvuruları                                                               21.08.2023 - 23.08.2023 

Başvurularının Değerlendirilmesi ve Birim Web Sayfasında İlanı     24.08.2023 

1. Ek Sınavlar                                                                                      28.08.2023 - 29.08.2023 

Son Not Girişleri                                                                                  31.08.2023 

İKİNCİ EK SINAVLAR İÇİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE SINAV TAKVİMİ 

İkinci Ek Sınav Başvuruları                                                                  01.09.2023

 2. Ek Sınavlar                                                                                       06.09.2023

Son Not Girişleri                                                                                   07.09.2023

 

1-2022-2023Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere sadece başarısız oldukları ve devamsızlıktan kaldıkları derslerden 2 ek sınav hakkı verilecektir.

 

2-Azami öğrenim süresi sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında kayıtlı oldukları birimlere  dilekçe ile başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için dilekçe ile başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

 

3-Sınavlara esas tarih, yer ve saat bilgileri birimlerin Yönetim Kurullarınca belirlenir ve Web sayfalarında ilan edilir. Sınavların katkısı %100 olup başarı notunun DD ve bunun üzerinde olması gerekir.

 

4-Projeli dersler (bitirme ödevleri, laboratuvar dersleri), atölye dersleri gibi uygulama içeren dersler, işletmede mesleki eğitim dersi ve staj dersi doğrudan sınav yapılamayacağı için ek sınav hakkından yararlandırılmayacaktır. Ancak azami süresini tamamlayıp sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler bu derslerde uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış derslere bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebileceklerdir. Azami süresini doldurduğu halde öğrencinin doğrudan sınav yapılamayan bu derslerinin 5'ten fazla olması halinde 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasının lafzı gereğince doğrudan ilişiği kesilir.

 

5- Ek sınavlar sonucunda, hiç almadığı/alamadığı ya da alıp da devam şartını sağlayamadığı dersler dâhil başarısız ders sayısı beş dersten fazla olan öğrencilerin ilişiği kesilir.

 

 

NOT:Başvuru yapacak öğrencilerin ekteki başvuru dilekçesini eksiksiz ve düzgün mavi tükenmez kalemle doldurarak imzalandıktan sonra Danışmanlarına imzalatarak bizzat Bölüm Sekreterliklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurularda evrakların eksik, hatalı olması durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

  

Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

Ekler

803-ek-sinav-dilekcesi.doc