Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali'nin Birincisini Düzenledik

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle 102. Yıl etkinlikleri ile Üniversitemizin 25. Kuruluş yıldönümü kapsamında, İletişim Fakültesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte organize edilen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali gerçekleşti.

27 Mart 2017 tarihinde yapılan açılış törenine,  Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Necmi İnce, İl Emineyet Müdürü Celal Sel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yonca Yüksel Üzümcüoğlu’nun Piyano Dinletisi ile devam eden tören de açılış konuşmalarını sırasıyla İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer gerçekleştirdi. 

Kurmaca, belgesel, animasyon alanlarında 285 filmin başvurduğu festivalin ikinci günü, gösterim seçkisinde bulunan film gösterimleri sonrası gerçekleştirilen Prof. Dr Nezih Orhon ve Derviş Zaim söyleşileri ile devam etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin son günü ise Ahmet Yenilmez, Hülya Koçyiğit söyleşileri ve Uğur İçbak’ın gerçekleştirdiği atölye çalışması ile başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Mete Gökçe şefliğindeki Konrul Ensemble Müzik Korosu'nun hazırladığı gösteri ile açılışı yapılan festival galası, dereceye giren filmlerin ödül töreni ile son buldu.

Festivalde birincilik ödülünü yönetmenliğini Ayris Alptekin’in yaptığı Kot Farkı kazanırken ikincilik ödülünü yönetmenliğini Batuhan Köksal’ın yaptığı Arkhe isimli kısa animasyon filmi kazandı. Festivalde üçüncülük ödülünü ise Kefaret adlı filmi ile Ali Kışlar aldı.