Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

SinemaDans Çanakkale Dans Filmleri Festivali Atölyesindeyiz

Dans filmi hakkında farkındalık yaratmayı ve dans filmlerinin dünyadan seçkin ve güncel örneklerini Çanakkale seyircisiyle paylaşmayı amaçlayan SinemaDansÇanakkale Dans Filmleri Festivali MAHAL Sanat’ta 3-5 Mart tarihleri arasında seyircilerle buluştu.

Ankara Goethe Enstitüsü, Ares Film, İsrail Büyükelçiliği, Cinedans, Tanzrauschene.V. Wuppertal, Mahal Sanat ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen SinemaDansÇanakkale Dans Filmleri Festivali’nde Ulusal filmlerin yanı sıra Amsterdam’da düzenlenen Cinedans Festivali`nden uluslararası dans filmleri, Tanzrauschen Wuppertal Alman Filmleri Seçkisi ve İtalya Coorpi Seçkisi Çanakkale izleyicisi ile buluştu. Festivalde ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü ve Oyunculuk bölümü öğrencileri ile dans filmi atölyesi yapıldı. Üç gün süren atölye çalışmasında, aynı zamanda festival yönetmeni olan Mehmet Şafak Türkel, sinemanın özel bir türü olarak kabul edilen dans filmleri üzerine bilgi ve deneyimini öğrenciler ile paylaştı.

Atöyle çalışmalarının sonunda ortaya çıkan dans filmi, 5 Mart Pazar günü izleyiciler ile paylaşıldı. Festival, seyircilerinin seçtiği en iyi filmin ödül töreni ve Gizem Topal ve Murat Özdemir’in dans gösterisiyle sona erdi.