Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi

ÇOMÜ'de "Sinemanın Kadınları" Konferansı Yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar günü çerçevesinde İletişim Fakültesi tarafından “Sinemanın Kadınları” konulu konferans düzenlendi.

ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Doç.Dr. Tuğba Elmacı’nın yaptığı, Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında  yüksek lisans yapan öğrencilerin sunum yapmak için hazır bulunduğu konferansın  açılış konuşmasını Radyo, Tv ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal yaptı.  Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlayan Önal: “Tarihte alanında başarılı olan neredeyse bütün kadınların ismi bir şekilde görünmez kılınmış. Bugün kameranın arkasında varlığı uzunca bir süre görmezden gelinen, kamera önünde ise erkek egemen bakışın talebiyle temsil edilen sinemanın kadınları üzerine konuşulacak” dedi.

Önal’ın açılış konuşmasının ardından Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans yapan öğrenciler sinema ve kadın teması üzerine sunumlarını yaptılar.

 Süheyla Arıkan, “Sofra Sırları ve Patriarkal Düzende Özgürleşen Kadın”, Cansu Kübra Günaydın “Taşranın Arka Bahçesi: Ekşi Elmalar ve Güçlü Kadınlar”, Kübra Deniz, “Feminizm Hareketleri Nasıl Başladı?” ve Esra Rabia Kahveci, Türkiye Sinemasında Queer Sinema: Kadının Temsili başlıklı sunumlarıyla programda yer aldılar.   

Sunumlarla ilgili yapılan değerlendirmelerle birlikte konferans son buldu.