7. Gelecekle İletişim Çalıştayı Gerçekleşti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  tarafından her yıl Mayıs ayında düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştaylarının yedincisi, Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü nedeniyle bu yıl Çanakkale'de gerçekleşti.

Bu yılki ana teması ''Bölgesel İşbirliğinin Geliştirilmesinde Medyanın Rolü'' olarak belirlenen çalıştaya Türkiye'deki İletişim Fakültelerinde öğrenim görmekte olan Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından 100 öğrenci ile 20 yayıncı katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Seyit Onbaşı Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştayın açılışına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, RTÜK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Üst Kurul Üyeleri Nurullah Öztürk, Doç. Dr. Hamit Ersoy, Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ile ÇOMÜ yöneticileri, akademik ve idari personeli katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını katılımcı öğrenciler adına Zhaira Tashmatova, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar gerçekleştirdi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun konuşmasında Gelecekle İletişim Çalıştayı projesinin 2009 yılında geliştirildiğini belirterek çalıştayın her yıl farklı bir şehir ya da ülkede yapıldığını ve her yılın temasının farklı olduğunu belirtti. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Çanakkale'de bu çalıştayı gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Dursun, çalıştayın Çanakkale'de gerçekleşmesine destek veren kurumlara teşekkür etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem de yaptığı konuşmada ''Gelecekle İletişim''  başlığının çok anlamlı bir çalıştay başlığı olduğunun altını çizdi ve çalıştaya ev sahipliği yapmaktan çok büyük bir gurur duyduğunu belirterek çalıştayın başarılı geçmesini diledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise 7. Gelecekle İletişim Çalıştayı'nın Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Çanakkale'de yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale'nin geçmişte de gelecekte de çok önemli bir şehir olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından Oturum Başkanlığını ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal'ın gerçekleştirdiği  ''Bölgesel İşbirliğinin Geliştirilmesinde Medyanın Rolü Paneline geçildi.